Carpaccio de vită, mâncarea cu nume de pictor

Carpaccio de vită

Carpaccio de vită

Carpaccio de vită

Carpaccio de vită

Acest preparat are rădăcini italiene (denumirea sa e numele unui pictor italian, Vittore Carpaccio), iar simplitatea reţetei îi cam enervează uneori pe bucătarii cu multe oale pe foc, adepţi ai amestecurilor complexe. Deși pictorul al cărui nume îl poartă a trăit în sec. al XV-lea, preparatul a fost pus într-o farfurie prima oară în 1950, la Veneția. Iniţial, era preparat doar pe bază de carne de vită, marinată în suc de lămâie şi ulei de măsline, şi servită cu parmezan şi rucola. Cu timpul, au apărut însă şi variante din alte feluri de carne (mai cu seamă de rață) precum şi unele tipuri din carne măcinată şi amestecată cu usturoi.

Pe cât de veritabile sunt originile lui italieneşti, cert e şi faptul că francezii sunt cei care au perfecţionat preparatul şi i-au adus un plus de varietate atunci când au născocit reţete similare pentru carpaccio cu raţă, carpaccio cu legume şi carpaccio cu ton sau somon. În zilele noastre, bucătarii experimentează tot felul de reţete de carpaccio, însă tot cel din vită rămâne favoritul gurmanzilor.

La Pensiunea și restaurantul Oscar aveți ocazia să serviți un carpaccio de vită făcut ca-n marile bucătării franțuzești: muşchiul fraged de vițel e învelit într-o crustă de 22 de verdeţuri şi mirodenii și-l servim, desigur, cu ulei de măsline extravirgin. Carnea e complimentată de un mixt de salată verde, ceapă marinată, parmiggiano de cea mai bună calitate şi un relis de sfeclă roşie smântână dulce şi hrean. Pentru ca gustul său să fie desăvârșit, folosim ingrediente de cea mai bună calitate.

Carpaccio este un aperitiv sănătos, consistent și spectaculos în același timp. Nu stați mult pe gânduri, mai ales dacă nu l-ați încercat până acum!