Cum și unde petrecem de Revelion

oscar-revelion-1

Ce face românul când se întoarce din concediu? Planuri de Revelion! Chiar așa. Vara a trecut de multișor, frigul a scos din șifonier gecile și fularele, așa că ne zboară gândurile spre sărbătorile de iarnă. Inevitabil începe să ne frământe întrebarea: unde facem Revelionul? Oferte sunt cu grămada, dar noaptea aia e prea importantă pentru a decide așa ușor, fără să deschidem zeci de pagini de internet, să studiem zeci de oferte până a lua decizia finală. Deci ne dorim așa: să fim cu prietenii, să ne distrăm, adică o atmosferă lejeră, cu muzică bună și ring de dans generos și, nu în ultimul rând, o mâncare demnă de un ospăţ regal. Da, meniul trebuie să fie de poveste. De povestit altor prieteni adică, ălora care au ales să mergă în altă parte. Așa că am ajuns la apetisanta ofertă făcută de Pensiunea Oscar.

Să vedem cu ce ne îmbie Oscar în noaptea de Revelion

Meniul începe în forță cu o explozie de culori, texturi și gusturi: mușchiulețul de vită cu salată, roșii cherry și telemea se ia la întrecere cu aperitivul mediteraneean din păstrăv file și somon în alge marine.  Platoul de antreuri e completat cu chec aperitiv, piept de curcan cu pastramă de vită și fistic în crustă de ardei, somon fume și brânză feta. Și încă nu am terminat cu antreurile reci. Continuăm cu mușchiulețul de porc cu spanac și brânză de capră în mantie de mac, cremă de brânză cu șuncă și măsline în crustă de spanac, turnuleț de legume și, pentru cei mai gurmanzi dintre gurmanzi: o specialitate țărănească cu ciolan afumat și ficăței de curcan în mantie de bacon. Două mantii până acum, deci un antreu regal! Urmat de de un antreu cald: filé de butterfish, legume soté pe pat de orez cu parmezan și sos de capere.  Numai când citesc *butterfish* simt gustul catifelat și plin al peștelui care se topește în gură! Până acum asta e oferta celor două antreuri, rece și cald, dar meniul continuă cu un alt preparat la fel de apetisant: pulpă de rață garnisită cu varză roșie și sos de ardei iute.

Şi asta a fost doar încălzirea, pentru că urmează lovitura de grație a șefului bucătar: specialitate franțuzească din mușchi de porc cu legume și brânză de capră în crustă de ierburi aromate, piept de pui gascoigne în mantie de muștar de Dijon, ciuperci sălbatice (hribi, gălbiori, ciuperci brune), sos roșu și salată de castraveți cu gogoșari.  O nebunie de arome și gusturi!

Urmează dulcele care va fi bineînțeles un tort: tortul casei cu mousse de brânză și ananas. Și, pentru cine mai poate, miez de nucă copt pe plită, fructe și prăjituri asortate.

Sigur că după ce ați citit tot meniul de măncare vă întrebați: dar de băut? Păi tot ce vă dorește inima pentru că e Open bar cu: whisky sau vodcă (100 ml), Martini Bianco, lichior, afinată, apă minerală, sucuri, cafea și, evident, șampania (adică vinul spumant Zarea) pentru numărătoarea inversă la trecerea dintre ani.

Dacă ați început deja să salivați la găndul bucatelor expuse mai sus, e bine să vă faceți rezervarea pentru masa de Revelion la Pensiunea Oscar.  Știm sigur că gazdele sunt foarte primitoare 😀 și vor face tot ce le stă în putință să vă facă să petreceți o noapte regală.